inform@vz-auto.fi    040-7050488

 Ilmastointihuolto  • Ilmastointilaitteiston tyhjennys
  • kylmäaineen talteenotto ja puhdistus
  • alipaineistus ja kunnon tarkistus
  • öljyn ja väriaineen lisäys
  • väriaine 10€


Auton ilmastointilaitteisto tarvitsee säännöllistä huoltoa.
Suljettu ilmastointijärjestelmä ei pysy Suomen oloissa täysin suljettuna. Jopa uusista laitteista karkaa vuosittain 10-15 % kylmäainetta. Siksi ilmastointilaitteille suositellaan vuosittaista huoltoa. Syy vuotoon on usein käyttämättömyys. Laitteen tiivisteet vaativat ilmastoinnin käyttöä vähintään kerran kuukaudessa ja tämä ei pohjoisissa sääolosuhteissa normaalisti onnistu mittarin ollessa noin puolet vuodesta pakkasen puolella.

Ilmastointi kääntyy pois päältä automaattisesti noin 2-5 asteessa, riippuen laitteesta. Laite sisältää kaasumaista ainetta, ja kun sitä ei käytetä lainkaan, tiivisteet kuivuvat ja kaasua vuotaa pikkuhiljaa pois. Lisäksi suuret lämpötilan vaihtelut, tärinät, moottorin liikkeet ja kolarivauriot aiheuttavat sen, että paineessa oleva kaasumainen kylmäaine ei välttämättä pysy järjestelmän sisällä. Kun kylmäainemäärä vähenee, kompressori käy tiheämpään kuin siihen olisi tarvetta. Se taas lisää polttoaineen kulutusta. Huonokuntoinen järjestelmä käyttää moottorin tehoja suotta.

Meille on myönnetty Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) lupa ajoneuvojen ilmastointilaitteiden huoltoon ja korjaukseen.
Huollamme autosi ilmastointilaitteen ammattitaidolla.
Järjestelmän täyttö kunnostetulla kylmäaineella sekä ajansaatossa hävinneen kylmäaineen lisäys. Käytämme Robinair AC590PRO Täysautomaattista huoltolaitetta.

50 830  9-02-2018 

 Оsoite


Rounionkatu 126 A

37150 NOKIA

 Yhteistyökumppanit